Het belang van hercertificering

‘Valuation of art might generate a surprise’.

Om gekwalificeerd te blijven als Taxateur van roerende goederen, in mijn geval kunst en antiek, vindt hercertificering plaats. Dat is zeker ook zeer terecht. Op de hoogte blijven op je vakgebied is van groot belang als je wilt blijven acteren en dat geldt voor ieders vak.

In mijn geval betekent het dat ik me verdiep in de actuele markt. De waarde van kunst fluctueert en het is dan ook van belang op de hoogte te blijven. Uiteraard lees ik de vakliteratuur, maar zeker ook vakgerichte abonnementen op specifieke Internet sites verschaffen enorm veel informatie. Daarnaast bezoek ik natuurlijk tentoonstellingen, musea en  beurzen, spreek veel collega’s en onderhoud ik een netwerk van specialisten en historici.

Juist vanmorgen een collega uit Engeland op bezoek gehad die zich heeft gespecialiseerd in Chinees porselein. Interessant en ook altijd weer inspirerend. Samen bekijken we bijzondere objecten en wisselen informatie uit.

Als u op zoek bent naar een betrouwbare Taxateur, dan kunt u  bij de Federatie TMV (Taxateurs, Makelaars en Veilinghouders) informeren naar de mogelijkheden.

Peter van Os is all-round Taxateur en geregistreerd bij de Federatie TMV.

Related Stories